De begrijpend lezen groep 6 oefeningen zijn gratis uit te proberen. Zo kun je kijken of dit aansluit bij de behoeften van je kind of leerling. Het is belangrijk om op tijd te beginnen met ondersteuning. Vindt een kind begrijpend lezen moeilijk, dan kan er al vanaf groep 6 begonnen worden met de oefeningen van LeesMees. Op zich is de methode voor iedereen leerzaam en leuk, maar de aansluiting is het beste als je in groep 6 begint. Een of twee jaar later kan natuurlijk ook prima. Het is de bedoeling dat er een uitbreiding komt met oefeningen voor leerlingen in groep 4 en 5. Gaat het bij jou om een kind of leerling met dyslexie, dan zijn de leestools erg handig.
Je wilt het begrijpend lezen oefenen groep 6 eerst een tijdje uitproberen? Anders zit je toch meteen vast aan een heel bedrag en wellicht sluit het toch niet aan bij de behoeften of interesses van het kind. Een proefaccount is zeker mogelijk. Je kunt dan 7 dagen lang ervaren hoe LeesMees werkt. Je zult al snel merken hoe groot de voordelen zijn. Wil je toch geen lid worden, dan hoef je niets te doen. Na de proefperiode van 7 dagen stopt het lidmaatschap automatisch. Je kunt natuurlijk ook besluiten een van de pakketten te kiezen en voor langere tijd te profiteren van de voordelen.
Het oefenen van begrijpend lezen in groep 6 gebeurt natuurlijk altijd al op school. Is er echter extra ondersteuning nodig, dan biedt LeesMees veel handige tools. De kinderen leren het begrijpend lezen op een speelse en leuke manier. Er zijn honderden oefeningen die ze kunnen maken. Natuurlijk is er aandacht voor de verschillende onderdelen van het begrijpend lezen. Sommige oefeningen zijn gericht op samenvatten. Vooral op het Voortgezet Onderwijs is dat erg belangrijk. Als je voor biologie of aardrijkskunde een heel hoofdstuk moet leren, is samenvatten onmisbaar. LeesMees heeft ook oefeningen die te maken hebben met tekstbegrip of woordenschat. Alle facetten komen uitgebreid aan bod. De ontwikkeling van het kind kan worden bekeken en bijgehouden door middel van een uniek rapportsysteem. Je ziet dan als ouder of leerkracht meteen waar de aandachtspunten liggen. Uiteraard zie je ook waar een kind extra goed in is.
//= base_url() ?>